Omladinska grupa
Насловна
Шта то значи Хришћанство?
Хришћанство у Црној Гори
Свето писмо
Шта је то црква?
Наша црква
Шта ми вјерујемо?
Духовне пјесме
Омладинска група
Линкови
Контакт

latinica

Омладинска група

Ко смо ми?

Ми смо група лјуди од 15 до 30 година, који се састајемо редовно да се изградимо у хришћанској вјери. Иако смо млади, вјерујемо да имамо одговорност да будемо активни у цркви и у друштву. Не можемо директно утицати на владу, закон или на лидере различитих области наше землје, али Апостол Павле је написао младом Тимотију \"Нико да те не презире због твоје младости, него буди примјер вјернима у ријечи, у владанју, у лјубави, у вјери, у чистоти.\" (1.Тим 4:16)

Редовни састанци

Састајемо се суботом у 19х у улици Народне омладине 26 (у црквеним просторијама). Програм уклјучује проучаванје Светог писма, креативне радионице, филмске вечери, предаванја од гостију и локалних проповједника и друге активности. Сви млади су добродошли, били они вјерници или не. Можете нас упознати, чути и дискутовати о темама везаним за хришћанску вјеру, нјену релевантност за наше друштво, наше животе.

Омладинске конференције

Заједно са још двије еванђеоске цркве у Подгорици смо помогли организованје хришћанских конференција за младе лјуде у Црној Гори, гдје су се могла чути предаванја на теме релевантне за ову землју, о томе како бити вјерник у школи, као и на факултету, и гдје су се могли упознати вјерници из многих других градова Црне Горе и Србије.

Прва конференција, одржана у априлу 2006, се звала \"Гет Тогетхер\" (“Окупите се”), и предаванја су била на тему хришћанског заједништва. Та конференција је одржана у просторијама Цркве Христове браће, у Старој вароши у Подгорици. Друга конференција је одржана почетком јуна у Подгорици, у просторијама Цркве Христовог јеванђелја. Тема је била \"Буилд Тогетхер\" (“Изградимо заједно”).

Недавно смо имали конференцију на тему \"Људи по Божијем срцу\". Била су предаванја о цару Давиду, радионице о свједоченју о Богу, мале групе за дисцусије о теми проповједи, и вријеме за славлјенје Бога пјесмама. 45ак лјуди из различитих позадина је досао на конференцију која је трајала од 11х до 21х. Тим са брода \"Логос ИИ\" је био на конференцији да нас информише о догађајима на броду у Котору, и охрабри у нажој вјери.

Друженје

У протеклој години смо имали много прилика да се дружимо како са младима из наше цркве, тако и са младима из других цркава - поготово из двије горе поменуте еванђеоске цркве из Подгорице. Ишли смо на море, играли смо одбојку и фудбал на Крупачком језеру, гледали смо филмове заједно, све са цилјем да се упознамо болје, да једни друге охрабримо у хришћанској вјери, и да уживамо у братству које имају сви хришћани као грјешници спашени Божијом милошћу.

Молитвене шетнје

Прошлог лјета, млади лјуди из наше цркве су почели посебна молитвена окуплјенја са цилјем да молимо за Никшић и Црну Гору као цјелину. Шетали смо градом, кроз различите дјелове Никшића, молећи се као група за одређене социјалне проблеме, породице, актуелне теме важне за нјих. Бог је благословио то вријеме и нови лјуди су почели да долазе у цркву, као одговор на неке од тих молитви.

Госпел хор \"Јоyсингерс\"

Симон Леинум, веома талентовани музичар из Данске, је организовао у нашој цркви у Никшићу и у једној цркви у Подгорици хор, који је научио неколико \"Госпел\" пјесама на енглеском. Овај хор је био сачинјен од младих лјуди међу којима многи никад прије нијесу пјевали на хору. Хор је имао два концерта у Подгорици и снимио је ЦД са 5 пјесама. Фајлове са пјесмама можете преслушати или скинути(све на мп3 формату):

slusati download-ovati 1. Скупите се (3.1 МБ)
slusati download-ovati 2. Твоја лјубав дивна (Халелуја) (3.1 MБ)
slusati download-ovati 3. Окови (Слава Теби) (2.8 MБ)
slusati download-ovati 4. Ово моје мало свјетло (2.5 MБ)
slusati download-ovati 5. Мој живот је у Твојим рукама (3.8 MБ)

Прва страна | Бити хришћанин | Хришћанство у ЦГ | Свето писмо | Црква | Наша црква | Шта ми вјерујемо | Духовне пјесме | Омладинска група | Линкови | Контакт

 

 

 

Страница промијењена: 4. фебруар 2012.
©Библијска хришћанска заједница у Никшићу